2016. január 3., vasárnap

A cseresznye, a mosómedve, a névtelen kocsma és a kirúgáshoz vezető út

Feladat: Írj 6-8 mondatos szöveget az alábbi szavak felhasználásával: cseresznye, siet, levelezik, lassú, felhő, műanyag

A szürrealista, némi Gogol-utánérzéssel (Fiers Tünde):

"A könyvben a műanyag játékcseresznye kiugrott a kislány babakonyhájának edényéből, és hosszú útra kelt. Útközben meglátott egy lassú, lomha felhőt, ás úgy gondolta, hogy repül vele egyet. Fel is sietett egy fa tetejére, hogy onnan ráugorhasson, mikor meglátott egy postagalambot. A játékcseresznye csak legyintett egyet, hisz tudta, hogy Harry Potterék leveleznek megint. Nem törődött vele, felugrott a felhőre, és a szél messzire repítette, ahonnan vissza se tért."

A családi idill felbomlása a csattanóban (Antal Mónika):

"Csúnya felhők közeledtek péntek délután, A kertben anya sietve lekapkodta a cseresznyéket a fáról egy műanyag dobozba. Behozta a házba, és mire beért már szakadt az eső. Lassan vacsorához közeledett az idő, mikor apa még mindig levelezett az egyik barátjával. Anya kiakadt, hogy vacsoránál is a gépet nyomogatja, ezért mérgében földhöz vágta a cseresznyéből készült pitét, Így esett, hogy .....nál elmaradt a vacsora."

Amikor a gaz osztályfőnök színre lép (Kovács Christopher):

"Egy nap iskolába menet elhaladtam egy cseresznyefa mellett, ami nagyon szép volt. Sajnos nem tudtam sokáig gyönyörködni benne, mert nagyon kellett sietnem az iskolába. Az út közben azon gondolkodtam, mi lesz, ha elkések, és az osztályfőnököm újra elkezd levelezni a szüleimmel, ahonnan lassú, de biztos út vezetne a kirúgásomhoz. Miközben ezen elmélkedtem, felnéztem az égre, ahol összegyűltek a felhők."

Feladat: Írj 6-8 mondatos szöveget az alábbi szavak felhasználásával: zsákmány, céllövölde, lány, névtelen, mos, rejtvény

A megfejthetetlen este (Técsi Péter):

"A múltkor elmentünk Janival vadászni a Zemplénbe. Fenn voltunk már a hegyen, kezemben a fegyver, előttem a vad, meghúztam a ravaszt. A következő pillanatban már zsákmánnyal a platón mentünk hazafelé. Jani nem lőtt semmit, de kedve volt hozzá, így hazafelé még beugrottunk István céllövöldéjébe. A portás lány volt csal ott, mondta, hogy most nincs hely, kérjünk időpontot, Így hazaindultunk. Jani talált valami névtelen sörözőt, oda is beugrottunk. Másnap mire felkeltem, csak azt vettem észre, hogy arcomat az eső mossa, valami kis falucska szélén. Számomra csak ez a rejtvény maradt, hogy kerültem oda."

Amikor az éhség legyőzi a cukiságot - lásd. Maslow (Szabó Viktória):

"A lány megfogta a légpuskáját, és elment gyakorolni a céllövöldébe. Pár óra lövöldözés után az igazi puskája után nyúlt, és kiment az erdőbe, hátha sikerül zsákmányt ejtenie. Egy őzikét szeretett volna lőni, hogy sokáig legyen ennivaló otthon, de csak egy nyuszit sikerült. El akarta nevezni, mert nagyon aranyos volt, de rájött, hogy nagyon éhes, és megsüti, szóval a nyuszi névtelen maradt. Hazament, megsütötte, megette, majd elmosogatott. Ebéd után pihenésképpen pedig leült rejtvényt fejteni."

A fáradt, ámde csalafinta és választékos mosómedve (Méry Bence):

"Minden a céllövöldében kezdődött. Egy nap a mosástól fáradt mosómedve betévedt ebbe a jó kis helységbe zsákmányszerzés céljából, mivel munka után jöhet a pihenés, a kényelem és az evés. De itt csak egy lányt talált. Azt gondolta a mosómedve, hogy ha most megeszi a lányt, akkor tízszer akkora lesz, és neki nem volt kedve elhíni, meg amúgy sem vetne jó fényt az emberi társadalomra, ha kikezdene az egyik tagjukkal. Tehát fel volt adva neki a lecke. És ezt a rejtvényt meg kellett oldania valakinek. A mosómedve furfangos volt, és arra jutott, hogy ír egy névtelen levelet, mintha a Greenpeace egyik aktivistája lenne, hogy tegyenek ki ételt a szegény, munkában elfáradt mosómedvéknek."

A férfiak nőszerzési evolúciója (Czifra Viktor):

"Az őskorban a férfiak úgy versenyeztek a lányokért, hogy ki az, aki minél nagyobb zsákmányt tud hazavinni. Utána, mikor az emberek elkezdtek fejlődni, akkor a vadászatot felváltotta a névtelen rejtvényes versírás. Amikor nem verseket írtak a férfiak, akkor elmentek egy kocsmába vagy céllövöldébe. Amikor a férfiak megtalálták a hiányzó felüket, akkor feleségül vették őket. A férfiak elkényelmesedtek, és a nők egész nap csak mostak, főztek és takarítottak a férfiak után."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése